Nya små liv.

Så här såg gårdagen ut på den strand där vi åt lunch, strosade och njöt av det fina vädret.quendalebeach15

På vägen dit såg vi att hagarna börjar fyllas med nya små liv. Officiellt har inte lamningen kommit igång men vissa får tjuvstartar! De allra tidigaste lammen kom faktiskt för flera veckor sedan. Det är inte alls önskvärt har vi förstått för de föds ju och vistas utomhus och vädret kan ju lämna en del att önska. Lamningen kommer att dra igång för fullt om ca två veckor och då kommer hagarna att vara fulla med dessa fantastiskt söta lamm.

shetlandlamb01

På vägen hem såg vi kor och några ganska nya kalvar i en hage. När vi stannade för att titta och fotografera såg vi att en ko rörde sig lite oroligt. Närmare inspektion genom kikaren avslöjade att hon höll på att föda. Två små klövar stack ut. Vi väntade och såg mer och mer av frambenen komma fram och till sist huvudet. När huvudet väl var framme gick resten ganska fort. Vips låg kalven på gräset.

calfbirth06

En fantastisk avslutning på en härlig dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *