Nytt jobb!

Till min stora förvåning har jag fått ett nytt jobb.

Innan jul sökte jag ett jobb som “Visitor Services Assistant”, dvs i Shetlands Museums reception. Det var ganska tyst förutom att jag fick ett brev där de meddelade att de mottagit min ansökan. Efter jul annonserades det ut igen och då gav jag nog upp hoppet. Men i förra veckan fick jag ett brev där jag blev inbjuden till en intervju. Intervjun ägde rum fredag morgon i förra veckan och fredag eftermiddag blev jag erbjuden jobbet. Naturligtvis tackade jag ja och idag har jag jobbat min första dag.

Jobbat och jobbat, jag har hängt på dem som redan jobbar där och försökt lära mig så mycket som möjligt.

Shetlands Museum påminner om Ajtté , Svenskt fjäll och Samemuseum på så sätt att man använder sig av modern teknik och att man har byggt upp utställningarna på ett annorlunda sätt. Det är ett spännande museum med ett synnerligen fint arkiv där Tim redan tillbringat många timmar.

Ni som känner till hans intressen…  Gruvor!

Jag återkommer… inte om gruvor, utan om museet.

Men ni kanske undrar hur jag hux flux kan ta ett nytt jobb. Har man inte uppsägningstider m.m. i Storbrittanien? Jo, det har man men inte på samma sätt som hemma i Sverige. Betydligt kortare uppsägningstider och går det bara att ordna praktiskt så kan man nästan sluta från en dag till en annan.

Så i morgon är min sista dag med Star-Rent-A-Car Ltd , ett företag vars bilar jag kan varmt rekommendera om du tänkt dig hyra bil när du besöker Shetland.

3 thoughts on “Nytt jobb!

  1. Hej hej! Ville bara hälsa att Baxi mår hur bra som helst och att jag planerar att klippa/trimma ner honom ganska rejält bara det börjar bli lite varmare ute. 🙂
    Rejva och Baxter har blivit väldigt bra kompisar nu och de sover tätt, tätt intill varandra om nätterna. Så himla roligt att se!
    Hoppas ni har det bra och att du kommer att trivas på nya jobbet!

    Kram
    Åsa, Baxter och Rejva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *