Ull och garn, fika och choklad.

Här finns en mycket anrik förening – The Shetland Guild of Spinners, Weavers and Dyers – alltså en förening för de som spinner, stickar, väver och färgar och numera är även jag medlem i denna lugubra samling av mycket duktiga spinnerskor och stickerskor. I vissa hänseenden ligger jag ljusår efter dom,  i andra hänseenden platsar jag åtminstone lite grann.

I söndags var det dags för den månatliga träffen som denna gång bestod av lite mer än bara att träffas. Det var utställning av ull som bedömdes av en mycket noggrann domare och priser delades ut. Dessutom ställdes  stickat, virkat och vävt ut i olika klasser och även dessa alster bedömdes och priser delades ut. När allt detta var klart öppnades utställningen för allmänheten.  Nu utökad med alster som inte deltagit i bedömningen.

När ni ser detta så förstår ni varför jag skriver ljusår efter…

Schalarna i spetsmönster är alltså handstickade! Så även de mönsterstickade tröjorna naturligtvis.

Bilderna har tagits av vår goda granne efter vägen, Wilma Johnson som tillsammans med sin man blivit våra goda vänner.  Tim blev så upptagen att fotograferandet blev satt på undantag…

Det var en mycket trevlig dag, trevliga människor, gott fika med massor av gott fikabröd som Tim också missade eftersom han ju satt fast i en spinnrock. Dagen avslutades med dragning av lotteriet och undertecknad vann en stor ask choklad, huvvaligen för dieten.

4 thoughts on “Ull och garn, fika och choklad.

  1. Ååååå, så fint!!!! jag hade gärna velat vara på plats och se allt vackert och inspireras. Hur kan de sticka så jämnt och fint med så tunn tråd? Helt fantastiskt!

  2. Hej Brita

    Ni verkar ha det underbart! Tänkte berätta om något märkligt som hände mig. I slutet av oktober åkte jag till Jokkmokk, dagen före avresan hade jag ett missat nummer i telefonen. Det visade sig att det var ditt och Tims hemnummer, kollade upp det på nätet och försökte ringa tillbaka, tänkte – oj, nu är Brita hemma i Sverige och vet att jag ska komma. Men en röst sa att numret var stängt på kundens begäran. Jag fattar ingenting. Ett spöke kanske? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *