Snabbmat

Ikväll blev det snabbmat, fish and chips för första gången sen vi kom hit. Orsaken till det var en liten affisch på anslagstavlan i affären i Hamnavoe dit vi for i morse för att köpa tidningen och posta några brev. Måltiden såldes som “take out” från en pytteliten fritidsanläggning bara fem minuter med bil från oss. Döm om vår förvåning när vi kom dit och en av våra grannar uppefter vägen paketerade och tog betalt. Vi tror att inkomsterna går till något speciellt och vi ska fråga nästa gång vi träffar grannen.

Vid fritöserna stod dessutom enbart killar så vi misstänker  ett manligt  ändamål, kanske båtklubben eller liknade…

I Lerwick finns naturligtvis flera fish and chips ställen men däremot finns varken McDonalds eller Burger King och jag kan ju inte med bästa vilja i världen säga att jag saknar dem. Därmed vill jag inte påstå att man äter nyttigare här. Iförrgår, på jobbet, såg jag en ganska rundnätt dam pilla i sig tre chipspåsar och en Cola. Till hennes försvar få jag väl säga att påsarna var av den mindre sorten.

Annars äter vi mycket gott och nyttigt här, en del fisk, lite kött och mycket grönsaker så undertecknad har faktiskt minskat lite i omfång.

Till råga på allt har vi ju börjat träna, förutom att vi promenerar mest varje dag.

Till slut, kvällens snabbmat smakade härligt!

2 thoughts on “Snabbmat

  1. Hi, glad you went and got fish suppers as was going to call for you but left it late. Weren’t they great – better than going to the chippy? of course. as I can’t read Swedish you might have been saying they were horrible! But the idea of the local community coming up with an idea to raise money that serves the whole community and allows you to catch up with each other while you are waiting is what appeals to me.

  2. Fick semestern beviljad idag. Men bra, FoC låter bra. Har ännu aldrig ätit en sådan. Perfekt väkomstmåltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *