Syjunta…

På bilden här nedanför kan ni, om ni har förstoringsglas eller mikroskop, se en grupp mycket små vita hus längst bort i bilden. Även om ni klickar upp storleken på bilden så behövs förstoringsglas. Nåväl, det är byns samlingshus, ett “croft” hus som renoverats upp så att utsidan ser ut som för 100 år sedan medan insidan är anpassad som ett samlingshus med välutrustat kök och toalett. Husen är byggda av sten, naturligtvis, med halmtak. Till och med skorstenarna är klädda med halm. Croft kanske är att jämföra med våra torp, åtminsone är systemen släkt på långt håll.

Där träffas byns kvinnor, dom som vill alltså, varannan tisdagkväll och handarbetar, pratar och fikar. Det var mycket trevligt och jag måste erkänna att jag kände mig som hemma. Om jag bytt ut min vantstickning mot knyppeldynan så hade det nästan varit som på Östra på torsdagkvällarna… Eller i Mattis…

Bilden visar alltså Papil, byn vi nu bebor. Vårt hus syns inte, det ligger bakom och lägre än husen i bild.

One thought on “Syjunta…

  1. Hej Brita och Tim, ni verkar ju ha det fantastiskt där borta. Vilka underbara bilder.

    Jag har det bra här i Skövde, har hittat flera nya vänner och kollegorna på jobbet är trivsamma. Ett helt annat tempo än på skolan och jag måste säga att jag saknar skolan nu när hösten snart är här. Ska nog jobba på behandlingshemmet ett tag till, men sen blir det nog skolan igen, om jag känner likadant senare i vinter.

    Jag ska följa eran blog under året och skriva något inlägg då och då.

    Ha det jättebra, kram Stina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *