Ännu mera mat!

Ännu en fiskdag. Denna gång besökte vi fiskaffären i Lerwick där en mycket pratsam dam snabbt insåg att vi inte visste mycket om havets fiskar. Efter att ha gått igenom sortimentet med oss fastnade vi för “dogfish”. Damen föreslog att vi antingen skulle ånga den eller koka den i krossade tomater. Dessutom inhandlades fyra stora musslor – bara för att smaka. Väl hemma kokades fisken i krossade tomater, salt peppar och lite purjolök. Se här resutatet, och ja, det smakade jättebra.

Igår var en bedrövlig dag, vädret alltså! Vi hade tänkt oss en trevlig utflykt till Bressay, en ö fem minuters färjväg från Lerwick. På denna ö håller man på med att flytta en bronsåldersbyggnad, en “burnt mound”, som höll på att rasa i havet. Vad byggnaden använts till vet man inte säkert men man är öppen för förslag! Se Bressay Bronze Age Mound i Shetland Times.

Alla stenar har plockats fram, märkts och denna sommar håller man på att bygga upp allt ihop igen. Snacka om Sisofys-arbete!

Men som sagt vädret var inte kul, regn, blåst och det kändes som minusgrader i luften. Efter att ha tittat runt gav vi helt enkelt upp, tog färjan tillbaka till Lerwick där vi hamnade på museet med en värmande skål fisksoppa i deras trevliga men akustiskt hopplösa resturang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *